Een caravanverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het helpt u wel risico’s verkleinen. Een caravanverzekering dekt alleen de schade aan uw caravan, maar enkel wanneer de caravan niet aan uw auto is gekoppeld. Wanneer een caravan gekoppeld is aan een auto, dan hoort de caravan bij de WA-dekking van de auto. En ook wanneer u schade aan anderen maakt op het moment dat uw caravan is losgekoppeld van de auto, valt dit meestal onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Het nadeel hiervan is dus dat de schade aan uw caravan niet meeverzekerd is en dat is dus precies waarom een aparte caravanverzekering afsluiten wel een verstandig idee is.

Dekking caravanverzekering

Een standaard caravanverzekering dekt meestal brandschade, schade door ontploffing, kortsluiting, diefstal, inbraak en storm. Het gaat hier dan niet alleen om schade aan uw caravan, maar ook uw eventuele voortent en aanbouw zijn meeverzekerd. Bovendien dekt een standaard caravanverzekering ook de kosten voor hulpverlening en het opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde caravan in geval van schade.

Zaken als rechtsbijstand, inventarisschade, buitenlandverblijf en hagel verschillen per verzekering. Lees hier alles over caravanverzekeringen en sluit direct een passende verzekering af!