Elk jaar weer wordt het aanbod caravans aangevuld met de nieuwste modellen. Het zal u dan ook niet verbazen uit hoeveel verschillende merken dit aanbod bestaat. Elk merk heeft natuurlijk een eigen uitstraling en specialisme en dit maakt dan ook dat ieder z’n eigen voorkeur heeft wat betreft merk. Bent u op zoek naar een nieuwe caravan en weet u niet waar u moet beginnen? Loop dan gewoon eens binnen bij een caravandealer en laat u adviseren over de verschillende merken en hun voor- en nadelen.

Overzicht caravan merken

Hieronder vindt u een handig overzicht naar de websites van alle caravan merken.

Het aantal caravan merken neemt toe, op een gegeven moment ziet u door de bomen het bos niet meer. Laat u zich goed informeren over de verschillende caravan merken en hun mogelijkheden. Ieder merk stemt haar assortiment af op unieke comforteigenschappen en optimale functionaliteit.

Eigenschappen en functionaliteiten caravan

In de design en het ontwerp hechten caravan merken veel waarde aan voldoende opbergruimte en laadmogelijkheden. Bij  het woon- en slaapgedeelte wordt het opbergen van spullen veel makkelijker. In een compacte ruimte moet u zich vrij kunnen bewegen voor een comfortabel woongevoel. Het is belangrijk dat opbergruimtes voorzien zijn van goede hang- en sluitwerk. Hiermee voorkomt u vervelende situaties, zoals het breken van borden en glazen.

Houdt daarbij ook rekening met de ventilatie in (kleding)kasten. Een goede ventilatie voorkomt vorming van schimmel. Wanneer u begint met inpakken van reisspullen moet u rekening houden met het maximumgewicht van de caravan. Verdeel spullen zoveel mogelijk over de caravan en maak deze goed vast. Het is raadzaam om zwaardere spullen in het midden van de caravan te plaatsen.

Goede comforteigenschappen zorgen voor een veilige woonomgeving op reis. Caravan merken vinden naast comforteigenschappen en optimale functionaliteit ook design en innovatie belangrijk. Een aantrekkelijke woondesign zorgt dat u zich op vakantie op gemak voelt. Een huiselijke sfeer mag daarbij niet ontbreken in de keuken en slaapruimte. Vele caravan merken maken gebruik van aantrekkelijke kleuren die rust en harmonie uitstralen.

Veilig reizen met uw caravan

Veilig op reis met uw caravan betekent ook een goede inbraakpreventie. Laat u zich goed informeren over handige tips op gebied van veiligheid.  Een caravan beveiligen is niet altijd makkelijk. Caravan merken raden u anti-diefstal middelen aan die over koppelingen vallen. Caravans kunnen niet aan andere voertuigen gekoppeld worden. Een wielklem biedt ook een goede beveiliging, een zichtbare wielklem heeft een preventieve werking. Inbrekers zijn hiermee sneller gewaarschuwd.

Kies uw toekomstige caravan dus zorgvuldig uit. Informeer naar de verschillende mogelijkheden van caravan merken. Het is raadzaam om te letten op design, comfort, functionaliteit en veiligheid. Reizen met de caravan, moet vooral veilig en comfortabel zijn.