Als het om caravans gaat, dan wordt er vaak gesproken over de dagwaarde. Dit is het bedrag dat uw caravan op moment van spreken waard is. De dagwaarde is van belang wanneer uw caravan flinke schade oploopt, in geval van diefstal of wanneer u uw caravan wilt verkopen of zelf een tweedehands caravan wilt kopen.

Dagwaarde caravan berekenen

De dagwaarde van caravans is afhankelijk van vele factoren, namelijk de aanschafprijs, cataloguswaarde en leeftijd. Maar ook het gebruik en de onderhoudsstaat spelen een belangrijke rol bij het vaststellen van de dagwaarde. Op het internet zijn diverse rekentools beschikbaar die de dagwaarde van uw caravan zeggen te kunnen bepalen, maar houd hierbij altijd in uw achterhoofd dat gebruik en onderhoudsstaat hierin niet worden meegenomen. Om een beetje een beeld te krijgen kunt u natuurlijk altijd op het internet kijken naar vergelijkbare caravans die door occasions op websites worden aangeboden.

Caravanverzekering met waardegarantie

Vanaf het moment van aankoop daalt de waarde van uw caravan over het algemeen zeker een aantal procenten per jaar. Een voordelige optie is dan ook om een caravanverzekering af te sluiten die uitgaat van waardegarantie. Dit betekent dat de verzekerde waarde van uw caravan voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld één, drie of vijf jaar, wordt vastgezet. Wanneer u kiest voor onze goedkope campingverzekering profiteert u standaard van één jaar waardegarantie die u eventueel kunt uitbreiden naar drie of vijf jaar. Bereken nu direct uw caravanverzekering premie online!