Diefstal is wel het laatste waar u aan wilt denken als u op vakantie gaat, maar het is wel verstandig hier realistisch mee om te gaan. Uw caravan beveiligt u heel eenvoudig tegen diefstal met caravan sloten, bijvoorbeeld een disselslot. Neem geen onnodig risico’s en voorzie uw caravan van degelijke caravan sloten.

SCM-keurmerk

Er zijn zowel caravan sloten met en zonder SCM-keurmerk verkrijgbaar. Wij raden aan om altijd te kiezen voor een disselslot dat voldoet aan de SCM richtlijnen. Zo’n slot is namelijk bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ook verplicht wil je in aanmerking komen voor een schadevergoeding bij diefstal. SCM-gekeurde caravan sloten zijn erg veilig. Alleen na het tonen van de originele sleutels en het eigendomscertificaat worden er extra sleutels verstrekt, indien nodig. De SCM-gekeurde sloten zijn dan wel iets duurder, maar dan gaat u wel met een veilig gevoel op vakantie.

Caravan sloten ook voor onderweg

Voor extra veiligheid zijn er ook disselsloten verkrijgbaar die uw caravan onderweg en gedurende de tussenstops beveiligen. Ga voor een geïntegreerd model dat haast niet opvalt, of kies juist voor een extra opvallend slot voor uw caravan.

Caravanverzekering voorwaarden

Bekijk altijd eerst de eisen van uw caravanverzekering voordat u een slot voor uw caravan gaat aanschaffen.