Vanaf 2016 zal er een nieuwe regeling komen die het makkelijker maakt om buitenlandse hardrijdersop te sporen en te bestraffen. Diverse Europese landen gaan een intensieve samenwerking aan zodat het makkelijk wordt om boetes naar het woonadres van de buitenlandse snelheidsovertreder te sturen. Wij raden u daarom (en om de veiligheid op de weg te waarborgen natuurlijk!) aan om van tevoren goed uit te zoeken wat de maximale toegestane snelheid is in de landen waar u doorheen rijdt.

Onduidelijkheid

Er schijnt nog veel onduidelijkheid te zijn onder bestuurders over de maximale toegestane snelheden in andere landen. Wij hebben daarom een handig overzicht voor u gemaakt waarin u in één oogopslag kunt zien wat de maximale toegestane snelheid is wanneer u met auto en caravan de weg op gaat.

Flitspalen en navigatiesystemen

Navigatiesystemen zijn bijna niet meer weg te denken tegenwoordig. Met behulp van GPS is het mogelijk om flitspalen te signaleren, zodat u tijdig uw snelheid kunt aanpassen.Houdt er rekening mee dat dit soort systemen in veel andere landen verboden zijn. In een aantal landen moet deze software zelfs verwijderd worden van uw navigatiesysteem.

Pas op: radardetectie isoveral illegaal!