Nieuws en Tips

Duurzaam kamperen


Gepost op 17-02-2017


Duurzaam kamperen

Bezig met plannen maken om te gaan kamperen? Ben je op zoek naar een plek om te genieten van rust, ruimte en vrijheid? Dan is een Natuurkampeerterrein een goede bestemming. Hier kun je midden in de natuur kamperen op terreinen die aan alle kwaliteitseisen voldoen. Deze terreinen van Staatsbosbeheer zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel. Deze organisaties zetten zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodaties. Denk aan bijzondere landgoederen, in eeuwenoude bossen, aan een rustig kabbelend beekje of in knusse boomgaarden.

Als natuurkampeerder denk je niet alleen aan jezelf maar ook aan het milieu. De Natuurkampeerterreinen worden namelijk op een duurzame manier gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld waterbesparende douches, afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van groene stroom en er worden ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt.

Om op een Natuurkampeerterrein te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Met het ondertekenen van deze kaart verklaar je de natuur en de rust te respecteren en hier respectvol mee om te gaan. Op deze manier wordt de kwaliteit van de terreinen gewaarborgd. Met de kampeerkaart, die één kalenderjaar geldig is, mag je met maximaal vier personen gebruik maken van een kampeerplek. De kaart is te vinden in Het Groene Boekje. Het Groene Boekje is een kampeergids met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen in Nederland. Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van Het Groene Boekje. Dit jaar zijn er ook vijf Natuurkampeerterreinen in Frankrijk toegevoegd.

Het Groene Boekje is onder andere te koop bij de Natuurkampeerterreinen zelf, ANWB-winkels en bezoekerscentra van Staatsbosbeheer. Hier vind je een overzicht van alle verkoopadressen. Je kunt ook alleen de Natuurkampeerkaart bestellen. Met het kopen van Het Groene Boekje steun je het netwerk van Natuurkampeerterreinen. 

Contactgegevens

Bezoekadres:
Ambachtshof 4
8251 KV Dronten

Tel: 0321 - 33 34 43
E-mail: info@dmw.nl

Daarom kiest u DMW:
  • 24/7 bereikbaar
  • Voor álle caravans
  • Op maat samengesteld
  • Particuliere verhuur mogelijk
  • Sinds 1980